Job Klavers

Job Klavers – Acupuncturist van Acupunctuur Oost

Werkzaam in vestigingen:

icon-footer-phone-grijs 06 – 24 89 96 34
icon-footer-email-grijs job@acupunctuur-oost.nl
AGB-code zorgverlener: 90-045869
AGB-code praktijk: 90-54503
K.v.K.: 54171628
Lid: NVA

Sinds de middelbare school wist Job Klavers dat hij in de medische sector wilde werken. Voor hem was het antwoord hier op de fysiotherapie. Er is direct contact met patiënten, je werkt actief aan herstel en je bent vrij in het zoeken naar de juiste benaderingswijze voor een patiënt. Daarom is hij fysiotherapie gaan studeren en sinds 2003 werkzaam binnen dit vakgebied. Na een aantal jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben merkte hij dat er iets ontbrak. Er was een groep patiënten met klachten die je weinig of niet kon helpen.

De TCM biedt hierin uitkomst door zijn andere insteek en holistische kijk op mens en gezondheid. Hierdoor bied het mogelijkheden om klachten te behandelen waar met de fysiotherapie weinig grip op te krijgen is.

In de TCM zijn Chinese kruiden en acupunctuur elkaar aanvullende delen van een behandeling. Het is daarom verstandig om beide disciplines te beheersen. Aangezien Job Klavers altijd erg geïnteresseerd is geweest in voeding, was de keuze voor kruiden als eerste opleiding binnen de TCM was een logische stap. Kruiden zijn een voortvloeisel uit voeding en daarom onlosmakelijk met elkaar verbonden. In China is de lijn tussen voeding en kruiden helemaal erg dun en worden veel van de mildere kruiden in het dagelijks eten terug gevonden. In 2008 heeft Job Klavers zijn diploma Chinese kruiden gehaald. De volgende stap was dan natuurlijk om acupunctuur te gaan studeren. En in 2011 heeft hij de opleiding tot acupuncturist succesvol afgesloten.

Maak een afspraak